South end penthouse 

Using the existing staircase as a unifying element, this three-story penthouse was transformed from a glum 1980’s renovation into a bright and welcoming home. Due to technical reasons, the existing stair to the roof could not be removed. Instead it was re-imagined by replacing much of the stairwell enclosure with vertical aluminum elements tied together with custom millwork. Glass risers and polished chrome hardware give the stair just the right amount of sparkle. The dilapidated and dark roof penthouse was removed and reinvented as an open, zinc-clad family room with expansive views of Boston’s Back Bay and South End. With the introduction of splashes of color and modern furnishings, this Victorian home has entered the 21st century.

client                         private residential client             

contractor                Sleeping Dog Properties Inc.

location                     South End, Boston, Massachusetts           

completion              2014