Schematic Rendering May

Schematic Rendering May

SANTA ROSA RESIDENCE

Studio DRAW is happy to announce an exciting new residential project in Santa Rosa, California! The clients came to DRAW after the original home burned down in one of the several devastating forest fires that occurred last year. After just 3 weeks, the design team has developed three schematic designs that will be shown to the clients in early May, 2018. All schemes focus on the clients wishes to have a grand room with combined living and kitchen, as well as two separate wings to house the master suite and two guest bedrooms. There is also a guest house and 3 car garage within the scope of work.

 

client                             private clients

contractor                   Wright Residential

location                       Santa Rosa, California

expected completion  2020


 

LIVING ROOM RENDER

PUBLIC GARDEN RESIDENCE

 

Spanning the width of two Victorian brownstones, this apartment takes advantage of a large floor plan and very high ceilings. Expansive, bright and flowing living spaces overlook the Public Garden directly across the street. A custom bar/wine cellar and kitchen with stained walnut and beautiful stone add warmth and elegance to the main family areas. A long gallery filled with artwork connects to three distinctly different bedrooms and bathrooms at the rear of the unit. The rear-most bedroom doubles as an office and features a cozy reading nook just outside of it. Furnishings, specialty lighting, unique finishes, custom millwork and four different fireplaces give each room its own identity, yet manage to bring the entire design together cohesively. The grandeur of a great Back Bay residence is achieved in a modern and unusual way.

 

client                             private clients

contractor                    Sleeping Dog Properties Inc.

location                       Back Bay, Boston, Massachusetts

expected completion  2018

 

Front Elevation

BEACON HILL APARTMENT BUILDING

 

Heavily damaged in a 2016 fire, this 1920’s brick apartment building on historic Beacon Hill is undergoing a full gut renovation. The owners have taken the opportunity to modernize and reconfigure the eleven apartments into 9 two-bed units and 2 one-bed units. Beyond the many requirements of bringing the building up to today’s codes, the insertion of an elevator was a technical challenge involving considerable engineering.

The building is unusual for its location as it is newer relative to its neighbors, taller, and runs through the block to the next street over. Despite its long and narrow geometry, a side courtyard allows for dozens of windows into all of the units. Finishes are clean, modern and bright to take advantage of the natural light.

 

client                              private developer

contractor                     Cobblestone Group Inc.

location                         Beacon Hill, Boston, Massachusetts

expected completion  2018